Cum ne menținem în formă când #stamacasa ?

Ce mai faceți dragilor? Cum rezistați cu statul în casă? Eu una, am câteva activități de baza, că să zic așa, cu care îmi ocup toată ziua. Pe lângă filme, seriale, cărți și blog, încerc să găsesc în ficare zi măcar o jumătate de oră pentru activitățile fizice. În perioada această știu că pentru multe persoane e destul de greu să practice vreun sport, însă există câteva modalități prin care ne putem menține în formă chiar și din confortul casei noastre.

stanceni 3
sursa foto: Greatist

Dacă vreți să o luați ușor, o alegere foarte bună ar fi să căutați pe Youtube videoclipuri cu diferite antrenamente. Cu siguranță ve-ți găși ceea ce aveți nevoie. Majoritatea nu foarte foarte complexe, deci ușor de realizat. Eu de exemplu, urmăresc o fată, Pamela Reif. Pe canalul ei găsim antrenamente potrivite pentru toată lumea, având videoclipuri atât pentru începători cât și pentru cei care sunt puțin mai avansați.

Lucruri importante! 

Echipamentul, chiar și la un nivel minim este important. O ținută cât mai comodă în care să va puteți mișcă cu ușurință este alegerea ideală pentru acest tip de activități. Stabilirea unui program de care să va țineți zilnic și respectarea acestuia este iarăși un punct cheie, mai ales dacă vreți să pierdeți din greutate.

O greșeală pe care eu o făceam frecvent era să mă opresc din exerciții în zilele când aveam febra musculară. Zic greșeală, fiindcă la momentul respectiv nu știam că ar fi fost mult mai bine să continui. Odată ce încălzim din nou mușchii, durerea scade în intensitate și trece mai repede decât dacă am opri antrenamentul.

Cred că cel mai important sfat pe care pot să vi-l ofer este legat de hidratare. Este foarte important ca atât la început cât și din când în când pe durata antrenamentului să ne hidratăm, bând apă.  Recent, eu am aflat despre această apă necarbogazificată de la Stanceni.

stanceni2

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni are un conținut bogat în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu, oferind o hidratare optimă și susținând buna funcționare a organismului. Sursele Stânceni sunt situate în partea centrală a României, în Carpații Orientali, zona protejată Parcul Național Călimani, departe de orice sursă de poluare, rocile vulcanice furnizând apei un conținut special de minerale. În 2019, în cadrul competiției internaționale World Selection, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni a primit distincția Gold Award, premiul fiind o confirmare a calității deosebite a apei izvorâtă din Munții Călimani.

stanceni1

Tu cum te menții în formă în această perioadă? Și mai important, cum te hidratezi?

11 thoughts on “Cum ne menținem în formă când #stamacasa ?

  1. Cu ceva timp inainte de a fi instituita starea de urgenta m-am reapucat de sala si eram foarte fericita ca incepeau sa se vada rezultate. Incerc sa continui cu exercitii acasa pentru a nu pierde tot. Clar hidratarea e esentiala pentru a realiza un antrenament cat mai bine!

    Liked by 1 person

  2. Nu-s eu foarte sportivă, chiar deloc, însă sunt activă prin casă, dacă stai degeaba mă ia somnul, așa că îmi umplu timpul cu tot felul de activități domestice. Mă hidratez destul de bine, beau apă mai tot timpul, nu am probleme cu asta.

    Liked by 1 person

  3. La fel si eu, am inceput sa fac exercitii acasa dupa ce abia imi refacusem abonamentul la sala, cu putin inainte sa intram in izolare. Hidratarea e super importanta chiar si in perioada asta cu siguranta!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s