Activităţi de week-end

În marea majoritate a timpului meu liber prefer să citesc vreun roman polițist, să caut tot felul de informații pe internet sau să stau alături de oamenii dragi sufletului meu. Însă, așa cum știm cu toții, odată ce totul se tranforma[ în rutină, parcă nu mai e la fel de interesant. Deci, din când în când mai avem nevoie și de câteva activități ca să ne mai destindem, motiv pentru care vreau să vorbim despre jocurile de societate oxygame. La ei găsim o gamă foarte largă de jocuri de societate (board games), dedicate atât celor mari, cât și celor mici, jocuri de logică, puzzle-uri și multe altele. Ce mi-a atras mie atenția?

Qwirkle – este recomandat pentru un număr de 2-4 jucători cu vârstă de la 6 ani în sus. Este vorba despre 108 piese de joc, confecționate din lemn. Noi trebuie să combinăm piesele în așa fel încât să adunăm cât mai multe puncte înaintea adversarilor. Dacă piesele seriei sunt de aceeași culoare, trebuie să difere formele lor, sau dacă formă este identică, trebuie să difere culorile pieselor.

Ligretto – include 160 de cărti (4 seturi a câte 40 de cărti – câte un set pentru fiecare dintre cei 4 jucători) și poate fi jucat de 2 pană la 4 jucători. Dacă se dețin toate cele trei cutii Ligretto de culori diferite, pot juca pană la 12 persoane. Vârstă minimă recomandată este de 8 ani.

Scopul jocului este de a fi primul care își termină teancul Ligretto și de a acumula cât mai multe puncte pentru a câștiga partida. Jocul se desfăsoară în mai multe runde.

Să vină și un clasic: Cubul Rubik. Toată lumea cred că a pus mână pe unul, măcar o data în viață. Încă din anii ’70 ( de la apariția lor pe piață), au devenit extrem de populare. Pe un cub Rubik fiecare dintre cele șase fețe este acoperită cu 9 etichete colorate într-una din șase culori (în mod tradițional alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde). Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe astfel încât culorile se vor amestecă. Pentru rezolvarea jucăriei, fiecare față trebuie adusă la o singură culoare.  Cubul_Rubik_002

Un lucru pe care țin să îl menționez este faptul că puteți găsi pe canalul lor de Youtube câteva tutoriale pentru unele dintre jocurile lor. Iar pe pagina oficială de Facebook, puteți găsi și acolo o mulțime de informații.

Voi ce activități aveți în timpul week-endului? Obișnuți să jucați astfel de jocuri alături de familie și prieteni?

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s