Mereu am crezut că vacanțele sunt cea mai buna metodă de a te reconecta cu tine însuți. Câteva zile în care să îți iei capul de la muncă, șefi, proiecte, școală sau orice alte activități care adaugă o doză de stres în viețile noastre, și așa mult prea încărcate, uneori sunt ca o mână cerească pentru sănătatea noastră.

Contrar celor spuse mai sus, în toți cei 19 ani pe care îi am, nu mă pot lăuda că am fost în prea multe vacanțe, însă niciodată nu e timpul pierdut. Au fost câteva locații superbe pe care le-am vizitat și care mi-au rămas în suflet, dar despre acelea poate vă voi povesti cu altă ocazie. Astăzi, în cadrul primei probe ale competiției Spring SuperBlog 2019, mi-am propus să vă povestesc puțin despre prima mea vacanță pe care mi-am petrecut-o alături de prieteni la Vatra Dornei, în perioada liceului.

Eram în clasa a 10-a, undeva pe final de semestru întâi. Nu fusesem niciodată plecată de acasa pentru mai multe zile fără cineva din familie, așa ca a fost nevoie de puțină muncă de convingere cu ai mei, dar măcar a meritat. Și uite-mă la 6 dimineața, alături de cei mai buni prieteni ai mei, bineînțeles, extrem de entuziasmați cu toții, și cu o tonă de bagaje după noi. Nu de alta, dar plecam pentru 10 ani într-o nouă galaxie, nu pentru 3 zile în vacanță la munte.

0000058

Odată ajunși, majoritatea dintre noi nici nu am mai avut răbdare să despachetăm. Ne-am aruncat bagajele și am ieșit la bulgareală. Când toată lumea s-a decis că vrea să meargă la ski, m-am trezit că sunt singura care nu are habar să facă așa ceva. Mai o trântă, mai o căzătură, dar până la urmă am izbutit. 😀

627x0

Lăsând deoparte sesiunile de căzături și plimbările interminabile printre nămeți, momentul cel mai așteptat de mine era venirea serii. Atunci când ne adunam cu toții la o cană de vin fiert și stăteam la povești până noaptea târziu. A fost ocazia perfectă pentru a ne cunoaște mai bine; ne-am împărtășit secrete, temeri și bucurii. Din păcate, nu am mai avut ocazia să repet acea experiență, dar pe viitor, îmi propun ca acest lucru să se schimbe.

Punctul la care vreau să ajung este reprezentat de importanța vacanțelor și a timpului de calitate petrecut cu oamenii dragi sufletului nostru. Știți și voi zicala aceea: ” Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese!” . Ei bine, Pauzele lungi şi dese nu reprezintă doar cheia marilor succese, conform zicalei, ci şi un mod de a ne menţine sănătoşi atât fizic cât și psihic, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care susțin dreptul la vacanță!

CT-DreptulLaVacanta1-1

Christian Tour susține Dreptul la vacanță printr-o serie de oferte menite să se potrivească cu personalitatea fiecăruia. O vacanță cu Christian Tour înseamnă mai puține griji legate de organizare, prețuri speciale și multe oferte. Fie că ești genul de persoană căreia i-ar plăcea o vacanță la mare sau la munte, fie că îți dorești să redescoperi meleagurile noastre printr-o vacanță în România sau ești mai nonconformist și îți dorești să vizitezi cât mai multe destinații exotice, vei găsi cu siguranță oferta potrivită pentru tine.

P.S: Fotografiile din articol nu îmi aparțin, ci fac parte din arhiva personală a unui amic.

Advertisements